educational goals essay help all essays online master thesis websites lined paper for letter writing cv writing service bath

Lediga platser till nordisk workshop "Hur skapa hållbara gastronomiska regioner?", Sverige

14-08-2013

I Norden arbetas det intensivt med olika projekt kring mat måltider. Men hur får vi resultaten att leva vidare, då projektpengarna tagit slut? Målet är att skapa hållbara gastronomiska regioner, som är oberoende av stöd. Workshopen som har några lediga platser, genomförs utanför Linköping i Östergötland, den 2-3 september 2013.

Utifrån olika nordiska exempel – ”Best Practice” – diskutera hållbarhet i arbetet med gastronomiska regioner. Syftet är att skapa nordiska nätverk, utbyta erfarenhet och beprövade modeller. Men syftet är också att ge underlag för gemensamma eller nationella ansökningar inom detta växande område.

Målgrupp är projektledare med erfarenheter inom matbranschen, som kan presentera och diskuterar sina beprövade metoder och modeller under workshopen. Denna grupp utgör kärnan i projektet med syfte att de sedan kan bidra till vidare nationell förmedling av resultaten. Utöver de som inbjuds att presentera sina modeller är workshopen öppen för ett begränsat antal övriga deltagare.

För deltagare som anländer tidigt under förmiddagen den 2 september ordnas ett kortare studiebesök samt en mer ingående presentation av matprojekten i Östergötland. Workshopen börjar med lunch kl. 12 den 2:e. Därefter följer fem presentationer som diskuteras och kommenteras utifrån deltagarnas erfarenheter. Middagen på kvällen sker som en ”Food-hoping” i Linköping. Avslutning den 3:e efter lunch, ca kl. 13.

Inbjudan & program hittas <media 874 - external-link-new-window>här</media>

För anmälan och information, kontakta Magnus gröntoft, Ny Nordisk mat II, +46 705 836566 eller mg@nynordiskmat.org

Workshopen, som finansieras av Jordbruksverket, ingår som en del i satsningen under 2013 då Sverige är ordförandeland i Nordiska ministerrådet. Då skall några av ordförandelandets olika prioriteringar exponeras för sina nordiska grannar, för att skapa nätverk och kunskapsöverföring inom Norden. Projektet genomförs av Ny Nordisk Mat II (NNM II) i samarbete med Matlandet Sverige. Workshopen görs även tillsammans med Södertörns högskola som, på Jordbruksverkets uppdrag, analysera vilka faktorer som är viktiga för att få Hållbara gastronomiska regioner 


<- tilbage til nyhedslisten