research paper on risk management essay service academy what to write in a research proposal cheap dissertations website uk essaywritingservices org review good science research paper topics best website to buy an essay ohio state admissions essay
Start / Projekt /  Tang og tare til mat

Tang og tare till mat

Projektledare: Janet Fríða Johannesen, jj@If you can see this, please update your browseratlanticon.fo

Tang og tare er en ringe udnyttet resource fra de meget rene og kolde nordiske vande. Tang har unikke egenskaber for human konsum. Tang er nem at anvende, har et lavt kalorieindhold og indeholder en masse næringsstoffer. Hovedformålet med projektet er at udbrede viden om tang og tare, som en sund og velsmagende spise og dels at oplære forbrugerne i Norden at spise tang og tare.

Tang bør have en naturlig plads i Det Nye Nordiske Køkken, og forbrugerne må lære at spise tang, også børnene. På Ny Nordisk Mad tang-workshoppen i august måned 2011 satte stjerne kokke, tangdyrkere, forskere, entreprenører og producenter focus på tang. Formålet var at give en statusrapport på tang som mad og levnedsmiddel, og en vinkling på, hvordan den nordiske dimension kan tages videre mod anvendelser af denne i madområdet og rollen i Det Nye Nordiske Køkken. 

På workshoppen blev der givet mange forslag til tiltag for at få tang ind i Det Nye Nordiske Køkken. Et forslag fra workshoppen er at sætte i værk et specielt program for at lære børn at spise tang. To andre forslag var at oprette en nordisk hjemmeside, hvor der kunne indsamles og uddeles information om tang og at oplære forbrugerne i Norden at spise tang. Formålet med dette projekt 2014 er at arbejde videre med disse to tiltag. Nuværende Ny Nordisk Mad hjemmeside vil blive anvendt til at udbrede information om tang og tare som velsmagende mad.

Projekt "Maritimt initiative - Tang som mad" (2014)
PROJEKT RAPPORT 2014
PROJEKTPLAN

Workshop "Maritimt initiativ, tang og tare til mat, København (29-30.8.2011)
RAPPORT: Maritimt initiativ, tang og tare til mat

Pressmaterial
NYHET (25.9.2014: Tang - Norden nya kartoffelhttp://nynordiskmad.org/aktuellt/nyheter/visning/artikel/tang-nordens-nye-kartoffel/?tx_ttnews[backPid]=56&cHash=f8e4068715102009b5a44687ea9ef8dd
NYHET (12.6.2014): Maritimt initiative - Tang som mad
BLOGG (13.11.2011): Tang i det nye nordiske køkken

Bild: Leif Sörensen