i need to buy a essay an essay about a best friend uk best dissertation consent to assignment dissertation writing services malaysia help i forgot to do my essay bretschneider pamela talbot dissertation proquest resume writing for high school students in canada essay writing mobile

Børnesundheden styrkes med millioner til hjemkundskab

30-04-2013

Børn skal blive bedre til køkkenhåndværket. Madkulturen, landets professionshøjskoler og en række hjemkundskabslærere skærper derfor indsatsen for at sikre bedre mad til næste generation. Med 6,45 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden vil parterne over de næste tre år efteruddanne hjemkundskabslærere, gennemføre innovative undervisningsforløb og hvert år afvikle DM i Hjemkundskab for flere tusinde elever fra hele landet.

I Sverige er mere end hvert fjerde barn med i køkkenet mindst én gang om ugen. I Danmark er det ikke engang to ud af hundrede børn, som jævnligt har ansvaret for madlavningen derhjemme. Dermed risikerer danske børn at gå glip af nogle af de helt basale menneskelige kompetencer, som følger med, når man deltager i indkøb, tilberedning og udvikling af mad og derigennem lærer om madkvalitet, sensorik og æstetik samt at kunne balancere økonomi, tid, sundhed og bæredygtighed.

Med erfaringer fra et succesfuldt pilotprojekt, også støttet af Nordea-fonden, søsætter Madkulturen og professionshøjskolerne nu Madkamp – DM i Hjemkundskab.

”Det er en indsats, som vil komme mange tusinde børn til gavn. Og forhåbentlig også børnenes forældre og bedsteforældre, når de oplever at børnene kommer hjem og har fået større madmod og ideer til mad, de selv vil være med til at lave derhjemme. Og så vil det forhåbentligt også indirekte kunne være med til at give Hjemkundskab den anseelse, som faget fortjener”, siger Judith Kyst, direktør for Madkulturen, der udgør en slags koblingsboks for projektets mange deltagere.

Projektet ’Madkamp – DM i hjemkundskab’ bidrager til at synliggøre og positionere hjemkundskab, som et fag af afgørende betydning for både livsglæde, sundhed og bæredygtighed.

Hjemkundskabslærer Karina Rhiger, som var med i det pilotprojekt, der nu har banet vejen for det egentlige projekt, fortæller:
 ”Vi trænger til at sætte fokus på faget og på den bredde, der rent faktisk ligger i det. Når vi får eleverne ind i 6. klasse til undervisning forventer de, at de skal ind og lave mad. De tænker ikke teori indenfor sundhed, bæredygtighed, kost-beregninger, kultur og traditioner for bare at nævne nogle emner, som udgør vigtige dele af faget. De fleste regner faktisk med, at de skal lave mad hver gang. Og ja, der skal laves mad, men det skal være mad, der giver mening, og som hænger sammen med de andre mål, der er for faget. Eleverne skal kunne træffe informerede valg fremadrettet, og det er noget af det, som Madkamp - DM i Hjemkundskab hjælper dem til på en legende og sjov måde.”

Pilotprojektet blev afsluttet umiddelbart før Nordea-fonden besluttede at støtte fortsættelsen og udbredelsen af det. Og de meget positive resultater fra pilotprojektet var vigtige for Nordea-fondens beslutning om at bidrage til netop dette projekt.

Läs hela artikeln här

Foto: Madkulturen.dk


<- tilbage til nyhedslisten