research paper words dissertation thesis on poverty help with thesis statement write a personal statement for college logistics phd thesis research proposal on cancer custom essay writing uk

Frister ungdom til kokkeyrket

17-02-2013

”Vi dekker til fest” er et rekrutteringsprosjekt som skal få flere unge til å velge kokkeyrket. Det hele startet i Sør-Trøndelag høsten 2009 og har etter alt å dømme hatt direkte betydning for 27 % økning i primærsøkere til restaurant- og matfagene i fylket to år senere. Ideen er at elever på restaurant- og matfag besøker ungdomsskoler i sitt fylke. Sammen lager elevene et festmåltid, med de eldste elevene som lærere. Slik får de som enda ikke har valgt utdanning opplevelser og erfaringer med mat, matlaging og måltider.

En grunntanke er også lokal tilpasning av råvarer og oppskrifter, noe som skal fortelle ungdommene om hvor de kommer fra og hvilke råvarer som hører hjemme i deres nærområde. 

”Vi dekker til fest” skal nå gjennomføres nasjonalt som et samarbeid mellom Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), NHO reiseliv og opplæringskontorene. En del fylker er allerede i gang og flere følger.

 

Mer information:

 


<- tilbage til nyhedslisten