Måltidspedagogik och nordisk nätverksträff

19-09-2013

I början av september samlades nätverket för Barn, mat och hälsa i Norden kring temat Måltidspedagogik, utomhuspedagogik och skolträdgårdar. Träffen samlade ett sextiotal deltagare i Kristianstad, Sverige.

Syftet var att deltagarna erhöll inspiration, kunskap och material för att kunna öka barns intresse för mat på ett lustfyllt, enkelt och praktiskt sätt, utifrån säsong och det närproducerade i enlighet med riktlinjerna hos Ny Nordisk Mat II. Träffen resulterade i ett initiativ om Barnens nordiska köksmanifest.

Träffen sammanföll med Barnens smakdagar i Kristianstad. I stadens skolträdgård, Hälsoträdgården, samlades 1000-tal barn och deras pedagoger. Här utnyttjades trädgården som ett smakrum, ett grönt klassrum med övningar som förstärker kunskapen om mat och måltid. Köksmästaren tareq Taylor höll workshop Köket om utomhusmatlagning i Hälsoträdgården.

Radioprogram P4 Kristianstad:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=5637965

Kommunen, Kristianstad: http://www.kristianstad.se/upload/OmKommunen/TidningenKristianstad/2013/tidningen_kristianstad_nr5.pdf  

Mer information:

Harriet Strandvik, projektledare, Barn, mat och hälsa i Norden, Ny Nordisk Mat II, harriet.strandvik@If you can see this, please update your browserhsconsulting.ax

Barn, Mat och hälsa i Norden websida

Bild: kristianstad.se


<- tilbage til nyhedslisten