homework help for language arts homework help com business plan letter sample dna day 2009 essay help with write a dissertation 1 week micro brewery business plan college essays waste management admission essay custom writing for college online writing schools

NNM II och Bocuse d'Or Europe 2014

28-04-2014

Den 7-8 maj går Bocuse d'Or Europe av stapeln i Sverige (Stockholmsmässan). Ny Nordisk Mat kommer finnas på plats i en av fem montrar i detta område och kommunicera det nordiska köksmanifestet. Livsmedelsverket och den nordiska matsvinnsgruppen medverkar tillsammans med Ny Nordisk Mat för att sätta fokus på att minska matsvinnet.

I samband med denna unika händelse i svensk mathistoria kommer det skapas ett ” svenskt” område där de som inte får plats på den 1400 personer stora läktaren kan följa tävlingen ifrån.

Det blir fyra krogar i en där varje representerar en unik växtzon i Sverige – Mountain, Sea & Ocean, Field och Forest. Varje krog kommer att frontas av en namnkunnig kock (Stefan Holmström, Christian Hellberg, Danyel Couet, Niklas Ekstedt och Elaine Asp) och kommer att vara inredd och smyckad unikt för att leverera en känsla till alla besökare och internationella journalister och matfolk från hela världen. Det skapas också en bar och ett cafe.

Varje kock (terroir) kommer också ha med sig en producent som står bakom en signifikativ råvara i en av de två rätter som ska serveras. Varje terrorir-restaurang kommer också frontas av en tidigare vinnare av tävlingen Årets Servitör som hovmästare.

Detta är en unik chans för hela Sverige att visa upp sig för hela matvärden. Ca 2.500 personer kommer att visas i hallen per dag varav en stor skara internationella toppkockar, matfolk och journalister. Dessutom naturligtvis hela den svenska matbranschen.

”Tillsammans ska vi göra Bocuse d´Or Eruope 2014 i Stockholm till en tävling i världsklass, som ska visa på stoltheten till kockyrket genom ett personligt värdskap. Detta är vår tanke att vi ska uppnå ”In the spirt of chef” genom att skapa upplevelser kring Sverige som matland och Stockholm som destination. Under dessa dagar hoppas vi att vi kommer att kunna inspireras och inspirera varandra. Sverige som matland visar vi tillsammans upp med Sveriges nio unika klimat zoner som ger olika förutsättningar och därmed en mångfald av råvaror som får olika karaktärer. Vi tror att framtidens svenska mat kommer att formas ur de nio klimat zonerna. Att arbeta tillsammans med naturen som hjälper oss att forma framtidens mat."
Med vänliga hälsningar - Fredrik Eriksson, Mathias Dahlgren och Henrik
Norström

Läs mer om Bocuse d'Or Europe 2014 här 

Foto: Bocuse d'Or Europe 2014


<- tilbage til nyhedslisten