dissertation writing grants dissertation writing for payment master#39s alzheimers term paper change dissertation committee psychology albany book report on cheaper by the dozen defense contracting dissertation ghostwriter kollegah ideas for psychology research paper

Smak av Eurovision Song Contest

19-05-2013

Tusentals människor fick uppleva innovativa och spännande smaker genom det matkoncept som utvecklats särskilt för Eurovision Song Contest 2013 i Malmö.

Inför att matkonceptet för ESC utvecklades, tog man fram en smakprofil innehållande lakrits, fläder, rabarber, röd chili och äppelmynta. Genom att använda närproducerat och ta tillvara på all den kompetens kring mat som finns i Skåne stärktes både varumärket ESC samt Skåne.

- En smakprofil innehåller bland annat signatursmaker som är kopplade till ett varumärkes värdeord. Smakprofilering ger ännu en möjlighet att berätta vad Eurovision Song Contest 2013 i Malmö står för och ger ett multisinnligt avtryck hos besökarna som bidrar till en extra dimension av helhetsupplevelsen, berättar Charlotta Ranert, ansvarig för matkonceptet under ESC 2013.

- Mat är en stor del av ESC-evenemanget och signatursmakerna kommer att fungera som en röd tråd för att hålla samman konceptet under hela ESC veckan. PÅ basen av smakprofilen har vi utvecklat ett antal smakbitar som representerar ESC såsom äkta svensk handgjord lakrits, tårtor och schlagerdrink, fortsätter Ranert.

Smakprofilen utarbetades av Malmöföretaget Foodism på uppdrag av Region Skåne och Malmö stad. Smakprofilen är byggd utifrån värdeorden, regionen och Malmö stads miljöpolicy, som var en viktig riktlinje redan från början.

Läs mer om matkonceptet under ESC 2013 här

Tilläggsuppgifter:
Charlotta Ranert, projektledare, +737 18 13 18 


<- tilbage til nyhedslisten