Skolemadskonference: Maden i skolen - skolen i maden

21-11-2014

Københavns Madhus inviterer til konference om skolemad. Vi stiller skarpt på mad og måltider i Danmarks skoler. Vi vil drøfte, hvad der skal til for, at eleverne kan få mættende og kulinarisk attraktive skolemåltider. Måltider, der smager, dufter og bidrager til både sundhed, maddannelse og ny madkultur. Vi vil diskutere visioner, værdier og ønsker til skolemaden, og vi vil give inspirerende eksempler på, hvordan det kan gøres i praksis.

Plads: Mandag og tirsdag den 8. - 9. december 2014
Tid: Københavns Madhus, Ingerslevgade 44, 1705 København V

PROGRAM

Du kan læse mere om konferencen på www.kbhmadhus.dk og for tilmelding. Her kan du også se det fulde program.

- Konferencen har en klar agenda. Vi vil medvirke til at landets folkeskoleelever får tilbud om skolemad. Vi mener nemlig at alle har ret til et godt måltid mad. Også skoleelever. I Københavns Madhus har vi arbejdet med skolemad i mange år. I særdeleshed i Københavns Kommune. Til konferencen vil vi derfor samles om at finde løsninger, forklaringer og videreformidle de erfaringer vi har fra København – og de gode eksempler udenfor hovedstaden. Vi ser skolemad som mere end bare mad, som pædagogik og læring, sundhed og trivsel, madkultur og maddannelse. Vi tror på, at udfordringerne og løsningerne er nationale – og at udveksling af både ideer, overvejelser og erfaringer er vejen frem. Det er også derfor vi ser helhedsskolen og reformen som en oplagt mulighed for at få tænkt maden og måltiderne ind i skolens dagligdag og skabe rum og tid til at spisning bliver en prioriteret del af det at gå i skole, siger Anne-Birgitte Agger, direktør,  Københavns Madhus. 

Konferencen er for alle, der vil bidrage til, at skolerne etablerer madtilbud og fælles skolemåltider. For jer der ikke vil nøjes med en forældet madpakkekultur og gerne vil servere rigtige måltider – og dermed være med til at sikre den opvoksende generation bliver bedre til at lave mad end deres forældre.

Vi håber programmet giver dig – og dit netværk – lyst til at deltage. Du må rigtig gerne dele denne mail med andre: skoleledere, køkkenfolk, forskere, studerende, eksperter, lærere, forældre og elever, skolebestyrelser, politikere og embedsmænd fra kommuner, interesseorganisationer og virksomheder som arbejder med – og for mad til den opvoksende generation.

Du kan læse mere om konferencen på vedhæftede program og gå på vores hjemmeside www.kbhmadhus.dk fortilmelding.

Til konferencen vil du bl.a. møde: Annika Undt Widell fra Skolmatens Vänner i Sverige. Arne Astrup, professor på Københavns Universitet og leder af OPUS. Jan Trojaborg, formand Københavns Lærerforening. Katrine Klinken, kok og kogebogsforfatter. Dorthe Dybro, leder af EAT køkkenet. Søren Gericke, kok. Anne Schwartz, skoleleder Skæring Skole i Aarhus. Søren Ejlersen, Årstiderne og Haver til Maver. Katrine Anker, køkkenleder, Amager Fælled Madskole. Frank Jensen, overborgmester og Pia Allerslev, børne- og ungdomsborgmester Københavns Kommune.


<- tilbage til nyhedslisten