Ny Nordisk Mad - aroma fra lyse sommerdage

28-06-2007

Michael Björklund fra Åland, Anne Sofia Hardenberg fra Grønland og Leif Sørensen fra Færøerne blev udpeget til Ny Nordisk Mad ambassadører i forbindelse med nordisk ministermøde i Björneborg.

Den danske fødevareminister Hans Christian Schmidt sagde ved udnævnelsen af de nye ambassadører:

-Ny Nordisk mad er en bred folkelig nyerkendelse af de oprindelige værdier -altså langt bredere end blot en trend blandt eksklusive kokke. Vi skal hver især i dagligdagen belønne kvalitetsvarer.I Norden har vi lange lyse sommerdage - og vintre, hvor kun de mest hårdføre arter overlever.

De tre nye Ny Nordisk Mad ambassadører slutter sig til 11 allerede udpegede. De har til opgave at formidle og skabe opmærksomhed om Ny Nordisk Mad programmet. Ambassadørerne har alle stået bag initiativer for at fremme nordisk mad og madkultur.

Finlands jord- och skovsbrugsminister Sirkka-Liisa Anttila havde også rosende ord om Ny Nordisk Mad, som hun omtalte som aroma fra lyse sommerdage:

-Mad er kultur og det er endelig ved at blive anerkendt i Norden. Vi har fine råvarer, der også kan bruges til eksotiske retter. Det gælder om at udnytte de nordiske styrkepositioner også på dette område.

De nordiske fødevareministre samt landbrugs- og fiskeriministre blev enige om at uddele et nyt hædersdiplom for Ny Nordisk Mad på 100.000 DKK. Hædersdiplomet kan gives til en person eller en organisation, der har gjort en særlig indsats for at fremme, synliggøre og udvikle nordisk mad og madkultur. Det uddeles i 2007 i forbindelse med et arrangement for Ny Nordisk Mad af Nordisk Ministerråd.

Arbejdet med programmet Ny Nordisk Mad går særdeles godt. Der er blandt andet etableret et tæt samarbejde med Nordisk Innovations Center, som støtter 6 innovationsprojekter i perioden 2007-2009 med ca. 12 MDKK inden for programmets satsningsområder.

Rådgiver Lise Lykke Steffensen
lls@If you can see this, please update your browsernorden.org
mobile +45 29 69 29 33

Informatör Mervi Ukkonen, jord- och skogsbruksministeriet,
mervi.ukkonen@If you can see this, please update your browsermmm.fi
Tel +358 (0)9-160 533 26, +358 (0)40 558 19 39


<- tilbage til nyhedslisten