Ny madlejrskole ser dagens lys

22-01-2013

På vegne af Arla Fonden er Madkulturen ved at udvikle et koncept for fremtidens lejrskole. Omdrejningspunktet er mad og måltider, fordi fællesskabet omkring at lave mad og spise sammen er en oplagt måde at skabe rammerne for en ny generations madkultur.

Den nystiftede Arla Fonden valgte Madkulturen til at finde en ny metode til at styrke madhåndværket hos børn og unge. Henover det næste år skal der udvikles et koncept omkring madlejrskoler. Visionen er at udvikle en helt unik madlejerskole, der skal arbejde tværfagligt med mad og måltider, styrke faglighed og madmod, give råvarerforståelse og madglæde, så de unge lærer maden at kende fra jord til bord.

Børn og unge, herunder udsatte børn og unge, skal have mulighed for ophold i madlejrskolen, hvor de vises vejen til mere madmod og maddannelse gennem oplevelser med naturens råvarer, madlavning, fysisk aktivitet i naturen og læring.

”Vi skal have en generation af børn og unge som er bevidste, kan begå sig i et køkken og kan kende forskel på god og dårlig kvalitet. Det er omdrejningspunktet for en række initiativer fra Madkulturen og derfor var det oplagt at indgå et samarbejde med fonden om at udvikle madlejrskoler”. siger Judith Kyst, direktør i Madkulturen.

”Madlejrskolerne skal udklække en masse ambassadører for gode, måltider, der giver livskvalitet, socialt fællesskab og energi til at opleve og lære nyt. De unge skal have vækket en glæde, så madlavning er noget, vi vil samles om og som giver gode oplevelser – også i hverdagen,” slutter Judith Kyst. Henover de kommende måneder vil Madkulturen og Arla Fonden arbejde på det konkrete indhold som madlejrskolerne skal tilbyde skoleeleverne.

Läs mer nyheter på Madkulturens webbsidor


<- tilbage til nyhedslisten