Start / Projekt / Nordic Food Diplomacy /  Eurovision Song Contest

Smak av Eurovision Song Contest

Har du smakat på Malmö, har du smakat på världen. De fem signatursmakerna lakrits, rabarber, röd chili, fläder och äppelmynta. Deltagarna och de tävlande får uppleva innovativa och spännande smaker genom det matkoncept som utvecklats särskilt för Eurovision Song Contest.

Inför att matkonceptet utvecklades för vad som ska serveras under ESC - dels på invigningsceremonin, men även på Euroclub, i presscentret med mera - har en smakprofil tagits fram. Genom att använda närproducerat och ta tillvara på all den kompetens kring mat som finns i Skåne ska arrangemanget lyftas och varumärket Skåne stärkas.

Lakrits, fläder, rabarber, röd chili och äppelmynta ingår i den smakprofil som Malmöföretaget Foodism på uppdrag av Region Skåne och Malmö stad har tagit fram för att smaksätta ESC i Malmö. En smakprofil innehåller bland annat signatursmaker som är kopplade till ett varumärkes värdeord. Smakprofilering ger ännu en möjlighet att berätta vad Eurovision Song Contest 2013 i Malmö står för och ger ett multisinnligt avtryck hos besökarna som bidrar till en extra dimension av helhetsupplevelsen.

Mat är en stor del av ESC-evenemanget och signatursmakerna kommer att fungera som en röd tråd för att hålla samman konceptet under hela ESC veckan. Smakprofilen är byggd utifrån värdeorden, regionen och Malmö stads miljöpolicy, som var en viktig riktlinje redan från början.

ESC Smakprofil
ESC Signaturkaka
ESC Signaturdrinkar

Tilläggsuppgifter: Charlotta Ranert, projektledare, +737 18 13 18, charlotta@charlottaranert.com 

ARTIKEL: Så här smakar Eurovision Song Contest (NNM II)
ARTIKEL (22.3.2013): De sätter smak på schlagerfestivalen (Malmö stad)
ARTICLE (16.5.2013): Charlotta får hela Europa att smaka skånsk gatumat (Sveriges Radio)
ARTICLE (17.5.2013): Melodi Grand Prix bruger maden som visitkort for Norden (Ministeriet for Fodevarer, Landbrug og Fiskeri)
ARTICLE (17.5.2013): Finkrogarna flyttar ut till schlagerfansen (Metro)
ARTICLE (17.5.2013): Eurovision smakar rabarber (Högskolan i Kristianstad)
ARTICLE (20.5.2013): Tävling med smak av lakrits och raberber (Kristianstadsbladet)
ARTICLE (20.5.2013): ESC i Köpenhman ger även effekter i Malmö (City)