Start / Projekt / Barn, mat & hälsa i Norden /  Måltidspedagogik på turné

Måltidspedagogik på turné

 

Den 5-6 september ordnas en konferens om måltidspedagogik och en nordisk nätverksträff i Kristianstad, Sverige. Samtidigt pågår Barnens smakdagar i Tivoliparken, Kristianstad, 6-7.9.

Syftet med konferensen den 5 september är att deltagarna ska få inspiration, kunskap och material för att kunna öka barns intresse för mat på ett lustfyllt, enkelt och praktiskt sätt, utifrån säsong och det närproducerade i enlighet med riktlinjerna hos Ny Nordisk Mat.

Högskolan Kristianstad, Krinova Incubator & Science Park mfl samverkar kring konferensen.

Temat för den nordiska nätverksträffen den 6 september är 'Måltidspedagogik med fokus på natur, trädgård och utomhuspedagogik'. Deltagarna ges möjlighet till både teoretiska föreläsningar och praktiska tillämpningar med motivet "Barn kan". Det centrala är att inspirera personal och pedagoger att se barnen som en aktiv part där nyfikenhet och glädje är utgångspunkten i inlärning.

Barnens smakdagar pågår den 6-7 september i Tivoliparken, Kristianstad. Högskolan Kristianstad, Krinova Science Park, Hälsoträdgården samt Kristianstads kommun är samarbetspartners och en mängd lokala aktörer kommer att delta.

Tilläggsuppgifter: Harriet Strandvik, projektledare, NNM II, harrietstrandvik@hsconsulting.ax 

ANMÄLAN
PROGRAM 5.9.2013
PROGRAM 6.9.2013
NYHET: Workshop "Köket" med Tareq Taylor (18.6.2013)
NYHET: Barnens smakdagar i Tivoliparken, Kristianstad (2.9.2013)